PECIPTA 2015

TAHNIAH di atas kejayaan penyelidik / peserta dikalangan Pensyarah FPE di Persidangan dan Ekspo Ciptaan Institusi Pengajian Tinggi Antarabangsa 2015 (PECIPTA 2015) pada 4 - 6 Disember 2015 bertempat di Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC).

Ketua Penyelidik Nama Produk / Projek Pingat / Pengiktirafan

Prof. Dr. Omar Abdull Kareem
Jabatan Pengurusan Pendidikan
Fakulti Pengurusan & Ekonomi
The Development Of Principals Change Leadership Competency Model Pingat Gangsa

Prof Madya Dr. Khoo Yin Yin
Jabatan Ekonomi

Learning At A Distance: A New Mobile Learning Approach For Distance Learners Pingat Gangsa

Prof. Madya Dr. Jane Teng
Yan Fang
Jabatan Pengurusan Perniagaan
dan Keusahawanan

A Model of Disaster Preparedness for Capacity Buildng in Disaster Risk Reducation Pingat Gangsa

Dr. Sharul Effendy Janudin
Jabatan Perakaunan dan Kewangan

Contemporary Performance Measurement System Model for Higher Education Institutions (CONPMS): Tool For Control and Implementing Strategy Pingat Gangsa

ANUGERAH BUKU NEGARA BAGI KATEGORI BUKU UMUM TERBAIK (KATEGORI PENDIDIKAN)

Dari semua warga Fakulti Pengurusan dan Ekonomi, Universiti Pendidikan Sultan Idris, kami ingin mengucapkan syabas dan tahniah di atas penganugerahan Anugerah Buku Negara Terbaik bagi tahun 2015 kepada Dr. Mad Ithnin Salleh, Pensyarah Kanan Jabatan Pengurusan Perniagaan dan Keusahawan.

Beliau berjaya dalam kategori Buku Umum Terbaik (Kategori Pendidikan). Karya beliau yang berjudul “Malaysian Public Higher Education Institutions: Efficiency and Productivity Changes” dan diterbitkan oleh Penerbit UPSI merupakan sebuah karya yang bermutu tinggi dan sesuai dijadikan bahan rujukan dan legasi warisan generasi yang akan datang.

Untuk mendapatkan salinan, boleh dapatkannya dari laman sesawang Penerbit UPSI.